Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
galerie galerie

telefon:
603 460 707
e-mail:
potisk@arpa.cz

galerie galerie galerie

telefon:
603 460 707
e-mail:
potisk@arpa.cz

galerie galerie

telefon:
603 460 707
e-mail:
potisk@arpa.cz

galerie galerie galerie

telefon:
603 460 707
e-mail:
potisk@arpa.cz

galerie galerie

telefon:
603 460 707
e-mail:
potisk@arpa.cz

galerie galerie galerie

telefon:
603 460 707
e-mail:
potisk@arpa.cz

Technologie

Reklamní potisk a potisk reklamních předmětů je stále vyhledávanou a jednoduchou formou přímé prezentace ať už jednotlivce či společnosti. V současné době nabízíme k uspokojení všech přání zákazníka několik technologií, které Vám podrobněji představíme. Popíšeme na jakém principu fungují, a na jaké materiály a předměty jsou vhodné. Ne totiž každá technologie bude nejvodnější pro Vaši zakázku. Záleží především na materiálu, požadovaném množství a účelu Vaší reklamy z důvodu odolnosti potisku.
 

1. Tampónový tisk

Tamponový tisk je tiskový proces, který dokáže přenést 2-D obraz na 3-D objekt. To se děje pomocí nepřímého hlubotiskového procesu, kdy se obraz převádí z tiskové desky (klišé) přes silikonový nosič - tampon, na plochu pro potisk.

  • vhodný pro potisk plastu, skla, keramiky, kůže, kovu, dřeva
  • používá se pro rozměrově menší předměty (žetony, zapalovače, propisky, klíčenky, otvíráky, flash disky atd.)
  • možnost jednobarevného i více barevného potisku

2. Sítotisk

Sítotisk je technologie, při které je motiv přenášen na potiskovaný předmět pomocí sítotiskové šablony a tiskové stěrky. Pro sítotiskové šablony se používají tkaniny o různém počtu ok na palec v závislosti na velikosti tiskového motivu, použité barvě a požadovaném krytí. Po ukončení tisku se šablona odvrství, vyčistí a připraví k dalšímu použití. Potisklý materiál je posléze vysoušen a fixován v tepelném tunelu nebo se nechává vytvrdit.

  • vhodný pro potisk papíru, vlnité a hladké lepenky, skla, kovů, plastů, dřeva, textilií a textilu, samolepících fólií, tašek, deštníků apod.
  • potisk do formátu 1000 x 850 mm a až do síly materiálu 10 mm
  • jednobarevný i vícebarevný potisk

3. Termotransférový tisk

Tato technologie využívá principu sítotisku. Příprava transferového tisku je tedy podobně náročná jako příprava sítotisku a i díky tomu se využívá převážně u víceobjemových zakázek. Netiskne se přímo na materiál (nejčastěji textil), ale na transferový papír, který se potom za vysoké teploty (180°C) zažehlí. Oproti sítotisku je možné tisknout velmi tenké kontury a detaily.

  • vhodný pro potisk textilií a textilu (přívěšky na krk, trika, čepice atd.)
  • možnost připravit potisky do zásoby k pozdějšímu dotisku
  • potisk je pevný, trvanlivý, stálobarevný, nežehlitelný
  • jednobarevný i vícebarevný

4. Popis laserem

Je technologický proces, který vytváří nápis, logo nebo ornament odebráním (vypálením) vrchní vrstvy materiálu a tím vzniká trvale nesmazatelný otisk.

  • vhodné na firemní cedule, výrobní a technické štítky, jmenovky, vizitkáře, kapesní butylky, termohrnky, kryty mobilních telefonů, zapalovače, otevíráky, psací potřeby apod.
  • nejčastěji se popisují předměty z kovu, skla, plexiskla a dřeva
  • výhodou jsou přesnost rytí, dlouhá životnost popisu, dobrá čitelnost z různých úhlů, estetičnost výrobků

5. Strojní výšivka

Jedná se o moderní způsob prezentace na textil. Textilní výrobek se upne do vyšívacího rámu. Před vyšíváním je nutno vytvořit řídící program stroje, jehož cena je závislá na velikosti a složitosti daného motivu. Program je pak použitelný i pro opakované zakázky bez poplatku (pokud se neprovádí jeho další úpravy). Při vysokých objemech vyšívání a při opakovaných zakázkách tak lze dosáhnout velice příznivé ceny.

  • vhodná na ručníky, osušky, trička, mikiny, vesty, bundy, čepice, župany, šátky, tašky, batohy, vlaječky, utěrky, nášivky atd.
  • výhodou výšivky jsou trvanlivost, elegantnost, odolnost proti opotřebení, žehlitelnost, široká nabídka barevných nití

Pokud Vás zajímají ceny za výšivku/nášivku, neváhejte a navštivte naše stránky www.vysivka.arpa.cz
Zde máte možnost spočítat si ceny dle Vaší přesné specifikace, dále si můžete vybrat vhodný textil z naší široké nabídky a celou zakázku si rychle a jednoduše objednat

 

6. Ražba

Ražba je technologie formování materiálu úderem nebo tlakem prováděná pomocí raznic. Vytváří se za studena nebo za tepla. Po upnutí do razícího stroje následně dochází pomocí tlaku k vyražení motivu raznice do daného materiálu. Ražba umožňuje razit například do kůže, koženky, papíru. Finální výsledek může být buď zatlačený nebo vystouplý. Cena raznice závisí na velikosti motivu.

  • vhodná na kožené nebo koženkové peněženky, diáře, klíčenky, kabelky, aktovky, kašírované desky, papírové krabičky, diáře, potahy na knihy apod.
  • výhodou jsou luxusní a elegantní vzhled a vysoká trvanlivost
Dnes je
čtvrtek 25.04.2024
Svátek má
Marek
Uložte si kontakt
QR